GRIND Podcast #54, 24 mai 2026
-
@Vlad a spus în GRIND Podcast #54, 24 mai 2026:
@mike Mă voi gândi la un concept bun. Deocamdată vreau ca lumea să își amintească de Starcraft

sincer,nu am jucat ever starcraft, si nici nu o sa incep acum
. Warcraft 2 a fost enough 'craft pentru mine.am rezolvat problema cu un script css, site-ul arata clean (pentru mine), negru pe gri, fara tag-uri, fara avatars.

-
Nice, this brings memories of the early 00s
-
@WeirdUncleMikey Eu de asta m-am mutat cu cățel si purcel aici. Am trăit unele dintre cele mai intense experiențe online pe forumuri, in trecut. De la prietenii care durează si azi, pana la amenințări cu moartea :)))
-
Cu ani în urmă, credeam că forumurile vor dăinui veșnic, ori cel puțin cât va exista internetul. Părea cel mai bun mod prin care puteai schimba informații, opinii și idei într-un mod cât mai organizat și autentic. Cele mai faine amintiri pe care le am de pe internet, le am de pe forumuri. Aveam un sentiment aparte când intram pe vreun forum și începeam să văd cum e lumea de pe acolo, cine erau "the OGs" și cum se exprimau, ajuta foarte mult la crearea unei atmosfere specifice pe care n-am mai întâlnit-o de atunci. Simt că am învățat enorm din discuțiile de pe forumuri, mereu găseam persoane aproape obsedate de anumite subiecte care mă introduceau, de multe ori indirect, în tot felul de domenii. Fiind un mediu mai restrâns acum 10-20 de ani, sentimentul pe care îl aveai citind ce scriau oamenii aceia e de neegalat acum, când totul pare omogenizat pe internetul de astăzi.
-
Imi place ce vad/citesc aici!
Forum-urile reprezinta o mica parte din creativitatea omului pe internet. Urmatorul nivel sunt site-urile personale, pe care oameii posteaza fel si fel de lucruri.Lasand la o parte nostalgia, care e foarte prezenta, exista si motive de necombatut pentru astfel de platforme. Si anume, orice metoda de impartit idei, care poate fi indexata si gasita public pe internet, e de sprijinit! Nu imi place cat de fracturat a ajuns internetul, cu toate retelel sociale in care nu ai libertatea de a gasit ce vrei tu, ci doar trebuie sa accepti ce te "hraneste" un algoritm.
-
@angues Cateodata am senzatia - si am mai zis asta prin unele locuri - ca internetul modern a devenit in proporție de 90% social media, iar restul formelor de exprimare, publicare si informare sunt excepțiile de la regula. Pana si o companie când îți spune „da, avem pagina online,” eu cu capul meu inadaptat ma aștept sa zică www.companiax.com, dar primești un Facebook/companiaX...
Toată identitatea digitală a devenit exclusiv o amprenta pe social media. Ne-am pus toate ouăle într-un singur cos.
-
Vad forumul asta ca un loc de detox pentru cei care s-au saturat de platformele online deja consacrate - mi-ar placea ca si Reddit sa se intoarca la asta
-
Mă uit la comentariile de aici și toată lumea este bucuroasă, dar m-ați cam lăsat singur :)) E de înțeles, nu mai suntem tineri, suntem încărcați de treburi și, probabil, unii dintre noi abia mai au timp și de un joc. Eu așteptam cu mare drag un loc unde să pot discuta. Sper că nu deranjez prea mult
Dar de mult nu am mai făcut treaba asta și chiar îmi era dor. Ultima mea acțiune a fost pe un grup de Facebook, în domeniul Home Cinema, dar din păcate l-au făcut public și nu am mai vrut să fac parte din el, pentru că îmi place să vorbesc doar cu persoanele care sunt interesate de același subiect. Și de atunci, pauză. O să mai populez forumul cu subiecte diferite și poate vă stârnesc și pe voi 
@DOSboiAidan, mulțumesc, pentru că de la tine am auzit de revista Grind. Așa am ajuns și aici. -
@21st_Fatality Eu is inca tanar, ce vorbesti acolo?
-
@DomnulPufosila La multi ani de 1 Iunie

-
@21st_Fatality cred că va mai dura ceva până când forumul va prinde. Trebuie doar să găsim subiecte de discuție care să invite un număr mai mare de participanți.
Din păcate, stilul de comunicare de pe Discord este mai apropiat de realitatea din 2026: mergi cu telefonul peste tot, comentezi prin 2-3 cuvinte, repostezi meme-uri și reacționezi cu emojiuri. Un forum presupune ceva mai mult timp de gândire și scriere. Dar este exact antidotul de care avem nevoie!