skip-to-content
  • Categorii
  • Recente
  • Etichete
  • Populare
  • Utilizatori
  • Grupuri
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Logo

Forumul Comunității GRIND

1. Acasă
  2. Comunitate
  3. 🏆 Colțul Colecționarului
  4. Diecast 1:64

Diecast 1:64

Scheduled Pinned Închis Moved 🏆 Colțul Colecționarului
3 Postări 2 posters 51 Vizualizări
  • Vechi la Noi
  • Noi la Vechi
  • Most Votes
Login pentru a răspunde
Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
  • D Offline
    D Offline
    darky
    wrote global:last-edited-by,

Hai sa vedem cine colectioneaza 1:64 diecase si ce brand-uri va place sa colectionati

Eu am fost mereu fascinat de How Wheels - tin minte ca ma tot uitam prin magazine insa pot spune ca primele HW le-am cumparat abea in 2016 ... intre timp am descoperit si alte brand-uri

Momentan am o colectie decenta de HW - main line, silver, Premium, RLC, convention, NFTG si mail-ins.

Intre timp (cam de 2 ani asa) am descoperit Kaido House proprietar Jun Imai, fost designer la HowWheels.

Am incerca sa colectionez cat mai multe posibil (un mare avantaj este ca sunt numberotate) insa e destul de greu sa completezi seturl datoria unor modele cu adevarat rare si extrem de scumpe ( preturi cu 4 si 5 cifre 😄 )

Insa unepri cumpar si alte brand-uri care cu modele care imi plac mie - gen Mini GT, Inno, Tarmac etc

1 Reply Last reply
    1
    • D Offline
      D Offline
      darky
      wrote global:last-edited-by, darky

Revenind la discutii despre colectia de masinute diecast la scala 1:64 cateva poze cu colectia mea de Kaido House

silverado 1.jpg

silverado 2.jpg

silverado 3.jpg

Incepem cu colectia de Chevy Silverado - dupa cum vedeti am cate 2 modele foarte similare unul fiind "regular" release si unul "chase" - in cutiile Kaido House sunt 24 masinute din care 1 este chase - practic este vopsita diferit, sau nu este vopsite (este raw)

Practic la Kaido House avem urmatoarele "categorii"

1. Regular's - variantele normala
      2. Chase - varianta recolor 1 / cutie
      3. Lansarile de tip "exclusive" eu le numesc "collab" pentru ca sunt de obicei colaborari cu alte firme din segmentul "street culture" - DGK, 7eleven etc
      4. Modelele - convention exclusive - modele lansate exclusiv la anumite conventii "Diecast" (HEC, Malaysia etc)
      5. Modelele - convention "dinner" - de obicei la aceste mari adunari se fac dinee under creatorii prezinta roadmap-uri si discuta cu fanii - sunt modele super exclusive (~300 bucati) numite "One Night In" si numele evenimentului (Brazil, Malaysia, China etc)
      6. versiunile LTD EDN - sunt marcate clar pe cutie cu LTDEDN - sunt mai multe lansari, pentru subscriberii de pe instagram, dar si la anumite evenimente sau la garajul din California - "Venice"
      7. versiunile BLK LTD - cele mai exclusive modele si probabil cele mai dorite de colectionari - de departe si cele mai rare (ca si numar de exemplare produse) oriunde intre 95 si 4-500 bucati
      8. o versiune super speciala - Jun Imai a produs cu ocazia dezastrului din Maui in anul 2023 o versiune super speciala de macheta care a fost vanduta exclusiv la licitatie si toate incasarile au fost donate celor impactati de incendiul din 2023. Este de departe cea mai ravnita macheta si cea mai speciala.
      9. versiunile "custom" - pe site-ul celor de la kaidohouse exista o seciune de modele custom practic 1:1 modele normale (si nu numai) care sunt pictate manual chiar de Jun
      10. modelele prototyp - exista multe modele prototyp care au fost vandute catre comunitatea de pasionati si care sunt probabil pentru fanii cei mai hard-core 🙂

Daca va plac posturile astea lasati un mesaj poate o sa discutam un pic si despre

• tipurile de accesorii lansate (oficial si neoficial)
      • idei pentru a "afisa" colect dar sa o si protejezi de praf etc
      • surse si resurse de informare, dar si de unde se pot achizitiona aceste modele
      • palierele de preturi pentru asa ceva in caz ca va ganditi sa va apucati de colectionat Kaido House 😄
      1 Reply Last reply
      1
      • 21st_Fatality2 Offline
        21st_Fatality2 Offline
        21st_Fatality
        wrote global:last-edited-by,

Felicitari, superba colectia!

1 Reply Last reply
        1

• Conectare

• Nu ai un cont? Înregistrare

• Login or register to search.