skip-to-content
  • Categorii
  • Recente
  • Etichete
  • Populare
  • Utilizatori
  • Grupuri
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Logo

Forumul Comunității GRIND

1. Acasă
  2. Comunitate
  3. 💬 General
  4. E grav dacă mă plictisesc repede de jocurile noi?

E grav dacă mă plictisesc repede de jocurile noi?

Scheduled Pinned Închis Moved 💬 General
12 Postări 8 posters 130 Vizualizări
  • Vechi la Noi
  • Noi la Vechi
  • Most Votes
Login pentru a răspunde
Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
  • D Offline
    D Offline
    DomnulPufosila
    wrote on global:last-edited-by,

Sunt putine titluri intr-un an care chiar reusesc sa-mi captiveze atentia total. Generatia noastra a crescut cu jocuri facute din pasiune, a crescut cu tot felul de chestii inovative, cu riscuri asumate. E greu acum sa fim impresionati de titluri formulatice facute sa fie safe si sa atraga un public cat mai larg de casuals.

1 Reply Last reply
    3
    • D Offline
      D Offline
      DomnulPufosila

O chestie care ma deranjeaza la gamingul modern. Stiu ca suna un pic elitist, dar de cate ori trebuie in viata asta sa trec printr-un tutorial obosit care explica lucruri atat de basic ca ar trebui predate in scoala generala la materia gaming? Nu-mi amintesc sa fi fost atat de mult tinut de mana pe vremea famicom-ului. Si cumva am supravietuit si m-am bucurat maxim de anii aia.

DOSboiAidanD 1 Reply Last reply
      2
      • D Offline
        D Offline
        DaggTXS

Multiplayer cu prietenii, pe discord la un banter , de la o varsta cam asta e relaxarea mea... nu mai e ce a fost odata ... insa un joc ca KCD2 de exemplu m-a tinut in priza mult timp , am pierdut firul cand am fost plecat intr-un concediu de 1 saptamana si l-am lasat de-o parte ... dar e unul din putinele jocuri, din 2025 ce-i drept, care merita jucat pe indelete.

1 Reply Last reply
        2
        • ThanantosT Offline
          ThanantosT Offline
          Thanantos

La experiența noastră, e greu să dai de un joc care să te țină lipit de ecran cu orele și la care să te gândești non-stop. Cum ai spus și tu @DOSboiAidan , nu e neapărat vina jocului.
          În cazul meu, pofta vine mâncând. Uneori mă forțez să joc un joc până devine distractiv sau îmi intră în mână. Acum, depinde unde vrei să tragi linia. Am avut jocuri care deveneau distractive și mă țineau țintuit după 2-3 ore, am încercat și jocuri care devin faine abia după 15-20. Depinde de tine unde tragi linia.
          Sunt destule jocuri faine în ziua de azi, doar că șansele ca acestea să fie un AAA sunt mici. Iar de vrei o recomandare, Slay the Spire e unul din jocurile în care nu simt cum trece timpul și nu mă plictisesc, chit că nu am avut un singur run bun cu care să omor ultimul boss într-un an de când îl joc.

1 Reply Last reply
          1
          • C Offline
            C Offline
            C-TR

Cred ca și acum, ca și în trecut, se lansează jocuri ce ne pot ține lipiți zeci sau sute de ore și să ne obsedeze ca și înainte. În schimb densitatea lansărilor de jocuri, superficialitatea celor mai multe lumi din jocuri create (nu în termen de grafică, ci de poveste) combinate cu mecanici tot mai complexe de joc care să îți fure ochii doar, ne fac să ne pierdem mai rapid interesul pentru majoritatea jocurilor. Un exemplu negativ este Crimson Desert, ce mi se pare o imagine bună a ce e greșit în jocurile de acum. În schimb eu încă mai joc cu aceeași plăcere după 20 ani din nou Half Life 2, Silent Hill și altele.

1
            • DOSboiAidanD Offline
              DOSboiAidanD Offline
              DOSboiAidan
              replied to DomnulPufosila on global:last-edited-by,

@DomnulPufosila nu suna deloc elitist. Suna ca un diagnostic pus peste o boala care ma tot rodea de câțiva ani. Ai pus punctul pe încă un I.

Doamne, da, urasc capitolele introductive cu rol de tutorial, mai ales in jocurile astea care aproape se joaca singure oricum si care au 3 butoane cu câte doua combinații. Fuck off already, daca am stiut sa aprind PC-ul/consola, știu ce am de făcut. Am supraviețuit programelor de setup sunet in ms-dos pentru DOOM si Duke si Blood, când încă aveam dinți de lapte :)) Sunt sigur ca ma descurc in Forza Horizon :))

1 Reply Last reply
              1
              • DOSboiAidanD Offline
                DOSboiAidanD Offline
                DOSboiAidan
                replied to C-TR on global:last-edited-by,

@C-TR Asta este schema si in cazul meu - ca nu pare sa fie o problema cu jocurile vechi. Unde știam exact in ce ma bag. Era atât de clar si de bine definită structura recompenselor, încât eram captivat nivel după nivel, quest după quest. Eu am senzația ca in prezent jucătorii sunt ținuți captivi, nu atrași in mod organic, cu FOMO si miliarde de collectibles de...cacat. Ca altfel nu știu cum sa le mai zic. Zero sens in structura jocului, zero impact real si artificial întinse sa dureze cât mai mult.

1 Reply Last reply
                1
                • 21st_Fatality2 Offline
                  21st_Fatality2 Offline
                  21st_Fatality
                  wrote global:last-edited-by,

După atâta gameplay adunat, jocurile noi ne mai surprind destul de greu — aceleași povești și plictiseală. Din când în când mai apare și câte o excepție, însă FH6 nu are nimic special în afară de mașini și o hartă nouă. E drăguț pentru câteva curse ocazionale, dar nu te mai ține lipit de ecran cu orele, fiindcă e un joc pe care l-am tot rulat sub alt număr. Momentan prefer Forza Motorsport 7, dar și ambele Need for Speed Shift.

1 Reply Last reply
                  0
                  • D Offline
                    D Offline
                    darky
                    wrote global:last-edited-by, darky

Eu mereu dau vina pe timp ... insa in ultima vreme *uimitor chiar, am reusit sa termin cateva jocuri

RE 9
                    Mouse P.I. for hire

sunt foarte aproape sa termin Pragmata .. si asta din cauza ca am jucat destul de mult Forza Horizon 6.
                    Insa mi-e greu sa mai depun zeci si uneori sute de ore ... astea de mai sus le-am terminat pe repede inainte, RE 9 am incercat sa mai fac un run dar am renuntat 🙂

PS: m-am apucat si de IJ & GC pe Switch 2, insa nu prea mi-a placut cum au implementat controlul.

3
                    • DOSboiAidanD Offline
                      DOSboiAidanD Offline
                      DOSboiAidan
                      replied to darky global:last-edited-by,

@darky Mi-a placut Pragmata, mai mult decât ma așteptăm să-mi placa. Cred ca am sa bag si un NG+ cât de curând. Nu știu de ce a făcut așa de bine click cu ce aveam nevoie sa joc acum. Are un feeling de joc din epoca X360/PS3.

1 Reply Last reply
                      1

• Conectare

• Nu ai un cont? Înregistrare

• Login or register to search.