skip-to-content
  • Categorii
  • Recente
  • Etichete
  • Populare
  • Utilizatori
  • Grupuri
Skins
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (Lux)
  • No Skin
Collapse
Logo

Forumul Comunității GRIND

1. Acasă
  2. Comunitate
  3. 💬 General
  4. Imprimanta 3D

Imprimanta 3D

Scheduled Pinned Închis Moved 💬 General
2 Postări 1 posters 37 Vizualizări
  • Vechi la Noi
  • Noi la Vechi
  • Most Votes
Login pentru a răspunde
Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
  • 21st_Fatality2 Offline
    21st_Fatality2 Offline
    21st_Fatality
    wrote global:last-edited-by,

the-a1-mini-next-to-the-new-a2l-v0-7rrnap2x4e7h1.webp

Din iarna trecuta mi-am luat prima imprimanta: o Bambu Lab A1 Mini. Am avut neaparata nevoie de una in casa pentru ca mereu ma trezeam ca imi trebuia cate ceva printat. Ba o cutie, ba un accesoriu la ceva... mereu se gasea cate ceva. Am ales A1 Mini pentru ca nu prea stiam multe despre domeniu si am crezut ca pentru inceput imi este suficienta marimea ei. In plus, cei de la Bambu Lab erau cei mai laudati pe net pentru incepatori.

Totusi, dupa ceva timp si dupa ce am intrat mai bine in hobby-ul asta, am realizat ca o marime standard de 256mm e cea mai buna alegere. Majoritatea stl-urilor de pe net sunt facute direct pentru aceasta marime.
    Imi plac mult accesoriile de gaming si vreau sa-mi fac cateva casti intregi din Halo, Doom sau Star Wars, pe care sa le vopsesc ulterior.

Initial, am vuat ca urmatorul model sa fie o imprimanta inchisa, ca sa am acces la mai multe materiale mai rezistente. Am pus ochii pe Bambu Lab X2D, o imprimanta iesita de curand care are doua capete, dar nu ambele la fel.

Totusi, cei de la Bambu Lab au scos recent si modelul Bambu Lab A2L. Este o imprimanta din clasa lui A1, doar ca are un pat foarte mare, de 330 x 320 x 325 mm. La pret mi se pare foarte accesibila, mai ales ca eu am deja o unitate AMS de la a mea si este compatibila. In plus, A2L vine si cu un kit de taiat pentru cartonase, stickere si are chiar si modul pentru desen.

Pana la urma, am realizat ca nu cred ca am chiar acum nevoie de printuri cu materiale speciale, mai ales ca pentru alea iti trebuie o aerisire adecvata in camera. O sa ma multumesc doar cu PLA, PETG si TPU, asa ca un pat urias si dotarile astea noi de pe A2L ar fi mult mai utile pentru proiectele mele de gaming.
    Poza de sus este doar o comparatie intre marimea lor.

Zilele trecute ma uitam la un controller Xbox Series Doom Edition. Chiar si acum mai arunc cate un ochi la el, dar mi se pare cam scump, mai ales ca un controller sh il gasesc pe la 150 de lei, iar eu am deja doua bucati prin casa.

Am unul alb care a fost prin dormitor, mai aproape de o placa de par, si s-a topit putin fata. Pe Aliexpress se gasesc fete personalizate pe la 90lei, scump in comparatie cu un controller complet. Asa ca am cautat pe MakerWorld fete de controller, si am dat peste un model care arata cel mai bine. Am mers pe culoarea alba pentru inceput, pentru ca asta este culoarea originala a controllerului.
    Chiar am ramas uimit cum a iesit. Cu putin smirghel, cred ca o sa arate ca nou.

Costul estimat este undeva la 3lei

A1 Mini print_00001.jpg A1 Mini print_00002.jpg A1 Mini print_00003.jpg A1 Mini print_00004.jpg

Mai are cineva Imprimanta?

1 Reply Last reply
    1
    • 21st_Fatality2 Offline
      21st_Fatality2 Offline
      21st_Fatality
      wrote global:last-edited-by,

Hai ca m-am mai jucat putin 😄

Vor urma si altele, astea sunt de experiment

PXL_20260707_140136405.jpg A1 Mini print_00005.jpg A1 Mini print_00006.jpg A1 Mini print_00007.jpg

1 Reply Last reply
      2

• Conectare

• Nu ai un cont? Înregistrare

• Login or register to search.