Diecast 1:64
-
Hai sa vedem cine colectioneaza 1:64 diecase si ce brand-uri va place sa colectionati
Eu am fost mereu fascinat de How Wheels - tin minte ca ma tot uitam prin magazine insa pot spune ca primele HW le-am cumparat abea in 2016 ... intre timp am descoperit si alte brand-uri
Momentan am o colectie decenta de HW - main line, silver, Premium, RLC, convention, NFTG si mail-ins.
Intre timp (cam de 2 ani asa) am descoperit Kaido House proprietar Jun Imai, fost designer la HowWheels.
Am incerca sa colectionez cat mai multe posibil (un mare avantaj este ca sunt numberotate) insa e destul de greu sa completezi seturl datoria unor modele cu adevarat rare si extrem de scumpe ( preturi cu 4 si 5 cifre
)Insa unepri cumpar si alte brand-uri care cu modele care imi plac mie - gen Mini GT, Inno, Tarmac etc
-
Revenind la discutii despre colectia de masinute diecast la scala 1:64 cateva poze cu colectia mea de Kaido House

Incepem cu colectia de Chevy Silverado - dupa cum vedeti am cate 2 modele foarte similare unul fiind "regular" release si unul "chase" - in cutiile Kaido House sunt 24 masinute din care 1 este chase - practic este vopsita diferit, sau nu este vopsite (este raw)
Practic la Kaido House avem urmatoarele "categorii"
- Regular's - variantele normala
- Chase - varianta recolor 1 / cutie
- Lansarile de tip "exclusive" eu le numesc "collab" pentru ca sunt de obicei colaborari cu alte firme din segmentul "street culture" - DGK, 7eleven etc
- Modelele - convention exclusive - modele lansate exclusiv la anumite conventii "Diecast" (HEC, Malaysia etc)
- Modelele - convention "dinner" - de obicei la aceste mari adunari se fac dinee under creatorii prezinta roadmap-uri si discuta cu fanii - sunt modele super exclusive (~300 bucati) numite "One Night In" si numele evenimentului (Brazil, Malaysia, China etc)
- versiunile LTD EDN - sunt marcate clar pe cutie cu LTDEDN - sunt mai multe lansari, pentru subscriberii de pe instagram, dar si la anumite evenimente sau la garajul din California - "Venice"
- versiunile BLK LTD - cele mai exclusive modele si probabil cele mai dorite de colectionari - de departe si cele mai rare (ca si numar de exemplare produse) oriunde intre 95 si 4-500 bucati
- o versiune super speciala - Jun Imai a produs cu ocazia dezastrului din Maui in anul 2023 o versiune super speciala de macheta care a fost vanduta exclusiv la licitatie si toate incasarile au fost donate celor impactati de incendiul din 2023. Este de departe cea mai ravnita macheta si cea mai speciala.
- versiunile "custom" - pe site-ul celor de la kaidohouse exista o seciune de modele custom practic 1:1 modele normale (si nu numai) care sunt pictate manual chiar de Jun
- modelele prototyp - exista multe modele prototyp care au fost vandute catre comunitatea de pasionati si care sunt probabil pentru fanii cei mai hard-core

Daca va plac posturile astea lasati un mesaj poate o sa discutam un pic si despre
- tipurile de accesorii lansate (oficial si neoficial)
- idei pentru a "afisa" colect dar sa o si protejezi de praf etc
- surse si resurse de informare, dar si de unde se pot achizitiona aceste modele
- palierele de preturi pentru asa ceva in caz ca va ganditi sa va apucati de colectionat Kaido House

-
Felicitari, superba colectia!